Ξανθά μαλλιά: Γίνε θεά με όπλο το οξυζενέ!

11 Οκτωβρίου, 2011

Ειδήσεις Lifestyle:

Μπορεί πάντα να ήθελες να έχεις ξανθά μαλλάκια αλλά ποτέ δεν τολμούσες τη μεγάλη αλλαγή; Οι σταρ του Χόλιγουντ σε βοηθούν να φτάσεις από το ένα στο άλλο άκρο της χρωματικής παλέτας.

Η τάση: το να γίνεις όλο και πιο ξανθιά φέτος γίνεται ο ευσεβής σου πόθος, αφού μπορείς να φτάσεις σε …υψηλά επίπεδα ξανθού, σχεδόν άσπρο και πλατινέ. Ο όρος blondarexia, συνοψίζει τέλεια την τρέλα του ξανθού που έχει κάνει θραύση στο εξωτερικό (και ειδικά στις σταρ του Χόλιγουντ που γίνονται ολοένα και πιο ξανθές). Εξάλλου ο όρος κυριολεκτικά σημαίνει το να είσαι τόσο εθισμένη στο οξυζενέ, που τα μαλλιά σου να είναι σχεδόν λευκά.

Ποιές το έκαναν: η Τζένιφερ Άνιστον, η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, η Λίντσεϊ Λόχαν, η Γκουίνεθ ΠάλτροουLady Gaga και η Μίνα Σουβάρι, είναι λίγες μόνο από τις σταρ του Χόλιγουντ που είναι εθισμένες στο οξυζενέ και δεν τους βγήκε σε κακό, αντίθετα ανανέωσαν όλο τους το στιλ και τη διάθεση με αυτή την αλλαγή.

Πότε να το κάνεις: αν είσαι σίγουρη ότι θέλεις να ξανοίξεις και άλλο το μαλλί σου, αν είσαι ήδη ξανθιά ή έχεις στη βάση του χρώματος σου το ξανθό, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς. Αν το ξανθό είναι ήδη το χρώμα σου, τότε πρέπει να σκεφτείς σε τι επίπεδα ξανθού θέλεις να φτάσεις, μια και το καλοκαίρι, το θαλασσινό αλάτι και ο ήλιος, ξανοίγουν έτσι κι αλλιώς το μαλλί σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν θέλεις να το ανοίξεις κι άλλο, είναι να ρίξεις μέσα κάποιες λεπτές καστανές ανταύγειες για να αποφύγεις να καταλήξεις με τελείως άσπρο μαλλί από το οξυζενέ. Αν πάλι έχεις σαν βάση το καστανό, ξεκίνα να εφαρμόζεις την τάση σιγά-σιγά, επιλέγοντας να ανοίγεις το μαλλί σου δύο τόνους τη φορά, και μέσα σε 2 μήνες θα έχεις πετύχει το λουκ των ονείρων σου!

Πώς θα το κάνεις: μπορείς αν είσαι καστανή και όχι κοντά στην πολυπόθητη απόχρωση του ξανθού, να αρχίσεις σταδιακά να ξανθύνεις το μαλλί σου, είτε ανοίγοντας το χρώμα κατά έναν τόνο, είτε απλά κάνοντας ανταύγειες για να συνηθίζει και το μάτι σου στο ξανθό. Ίσως να μην φτάσεις να έχεις ποτέ πλατίνε μαλλί ή να μη σου αρέσει να «ξανοίξεις» τόσο, μπορείς όμως να πάρεις τη δόση του οξυζενέ, «παίζοντας» με τις ανταύγειες!

Ανταύγειες, φλασάκια και τα άλλα: οι ανταύγειες εκτός απο πολύ εντυπωσιακές είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ξανοίξεις το μαλλί σου από έναν έως 2 τόνους. Αν έχεις καστανή βάση (και ειδικά σταρένιο δέρμα) προτίμησε λεπτές ανταύγειες στην απόχρωση του μελιού για να ξανθύνεις γλυκά. Αν πάλι η βάση σου είναι πιο «ψυχρή”, οι ανταύγειες σου πρέπει να είναι κοντά στις αποχρώσεις του μπεζ (ή αλλιώς της άμμου). Αν όσο πας πληθαίνεις και τις ανταύγειες που κάνεις, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτήσεις ένα κεφάλι σχεδόν ξανθό και θα έχεις πετύχει το στόχο σου.

Πηγή: womenonly.gr


Εμφανίσεις: Loading....
     0votesΣχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια
Το σχόλιό σαςΔιαβάστε επίσης: