Ψητό μπον φιλέ με μαγιονέζα βασιλικού και κάρυ

1 Ιανουαρίου, 2012

Ειδήσεις Συνταγές:

Υλικά:

σπρέι μαγειρικής

2 κ.γ. σπόροι κύμινου

2 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1/4 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ½ έως 2 κιλά μοσχαρίσιο μπον φιλέ

για τη μαγιονέζα

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

1/4 του φλιτζανιού μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 του φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. κάρυ

1 κ.γ. πάπρικα

αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βάλε μία σχάρα στη μέση του φούρνου και προθέρμανέ τον στους 200οC. Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής και άφησέ το στην άκρη. Άλεσε τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου σε συσκευή άλεσης ή βάλ’ τους σε σακουλάκι και σύνθλιψέ τους με σφυράκι μαγειρικής. Ζέστανε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Πρόσθεσε τα μπαχαρικά, άφησέ τα για λίγα δευτερόλεπτα και μετάφερέ τα σε μικρό μπολ. Πασπάλισε το σκόρδο με αλάτι. Ανακάτεψέ τα καλά για να δημιουργηθεί μια πάστα.

Πρόσθεσέ την καθώς και το πιπέρι και το λάδι στο μπολ με τα μπαχαρικά και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Βάλε το κρέας στο ταψί και τρίψ’ το με το μείγμα μπαχαρικών. Ψήσ’ το για 35 με 40 λεπτά. Κάλυψε ελαφρά το κρέας με αλουμινόχαρτο και άφησέ το για 20 λεπτά να σιγοψηθεί. Εν τω μεταξύ, φτιάξε τη μαγιονέζα. Χτύπησε τα 5 πρώτα υλικά σε μικρό μπολ μέχρι να γίνουν μείγμα. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Κόψε το κρέας σε φέτες και τοποθέτησέ τες σε πιατέλα.

Ρίξε τη μαγιονέζα σε μπολάκι και σέρβιρέ τη μαζί με το κρέας.

Κάντη πιο υγιεινή. Σέρβιρε το κρέας με σάλτσα μαρινάρα (με μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς) αντί για μαγιονέζα και θα γλιτώσεις 130 θερμίδες και 16 γραμμ. λιπαρά. Ή φάε μικρότερη μερίδα (120 γραμμ. αντί για 170) για να γλιτώσεις 200 θερμίδες και 4 γραμμ. λιπαρά.

Μερίδες: 6-8

Πηγή shape.gr


Εμφανίσεις: Loading....
* * * * * 1 Ψήφισε το Άρθρο



Σχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια




Το σχόλιό σας







Διαβάστε επίσης: