Βιταμίνη D για τις δύκολες μέρες του μήνα

12 Μαΐου, 2012

Ειδήσςεις Γυναίκα

Οι δύσκολες μέρες του μήνα επέστρεψαν, όμως όπως φαίνεται μπορεί να υπάρχει λύση για να γίνουν ανώδυνες.

Πέντε μέρες πριν θέλετε να φάτε ότι υπάρχει στο ψυγείο, δύο μέρες πριν αρχίζουν οι πόνοι στην πλάτη και χαμηλά στη κοιλιά, ενώ πολλές φορές δεν λείπει και ο πονοκέφαλος. Συν πως το νευρικό σας σύστημα κρέμεται από μια κλωστή. Ναι είναι ώρα για τις δύσκολες μέρες του μήνα που σε πολλές φέρνει μαζί και το προεμμυνορησιακό σύνδρομο, τη βασική αιτία που κάνει πολλές γυναίκες να απουσιάζουν από την δουλειά ή από το σχολείο αρκετές φορές μέσα στον χρόνο. Αβάσταχτοι πόνοι χαμηλά στην κοιλιά, κάποιες γυναίκες τις παρομοιάζουν ακόμα και με μαχαιριές, κράμπες και πολύ, πολύ κακή διάθεση που κάνει παρέα με την κατάπτωση.

Όπως αποδεικνύεται όμως μέσα από έρευνα του Harvard μπορεί να υπάρξει τρόπος μείωσης των συμπτωμάτων.

Η βιταμίνη D φαίνεται πως μπορεί να γίνει ένα σημαντικός σύμμαχος κατά των πόνων της περιόδου. Σύμφωνα με την έρευνα γυναίκες μεταξύ 18 και 40 ετών που πήραν μέρος στο πείραμα, λαμβάνοντας μια υψηλή δόση βιταμίνης μεταξύ των κύκλων της περιόδους τους, είδαν βελτίωση 41% κατά μέσο όρο.

Οι δε γυναίκες που είχαν πιο έντονο το προεμμυνορισιακό σύνδρομο είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Dr. JoAnn Manson, ο γιατρός πίσω από την έρευνα, εξηγεί πως προφανώς αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός ότι η βιταμίνη D μπορεί και μειώνει τον πόνο, διαμορφώνοντας ανάλογα τα μονοπάτια των προσταγλανδινών, των ορμονών δηλαδή που εάν είναι σε αυξημένες τιμές ισοδυναμούν και με αύξηση του πόνου.

Για την εξέλιξη της έρευνας οι δόσεις βιταμίνης που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύ πιο υψηλές από το προτεινόμενο όριο και για αυτό δεν συστήνεται να αντιγραφεί από κανέναν, αυτή η δοκιμή.

Όμως ήταν μια καλή ένδειξη ότι η βιταμίνη D έχει κάποια επίδραση κατά του πόνου.

Εάν λοιπόν αντιμετωπίζεται παρόμοιο πρόβλημα συζητήστε με τον γυναικολόγο σας την προοπτική να αρχίσετε να λαμβάνετε την συγκεκριμένη βιταμίνη ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ενώ μπορείτε να την λάβετε και με φυσικό τρόπο μέσα από τα ψάρια, τα αβγά, το γάλα που είναι ενισχυμένο με βιταμίνη D και βέβαια με τονα εκτίθεστε για 15-20 λεπτά στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.

Πηγή jenny.gr


Εμφανίσεις: Loading....
     0votesΣχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια
Το σχόλιό σαςΔιαβάστε επίσης: