Μοσχάρι λεμονάτο

22 Ιουλίου, 2012

Ειδήσεις Συνταγές

Υλικά για 5 άτομα

1 κιλό μοσχάρι σπάλα

½ φλυτζάνι του τσαγιού λάδι

3 κρεμμύδια

2 καρότα

1 φύλλο δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο

2 λεμόνια (το χυμό τους)

½ κουταλάκι κορν φλάουερ

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε 5 μερίδες και το πλένετε. Στη συνέχεια το βάζετε σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το βούτυρο και το λάδι, το σοτάρετε ελαφρά και το ΄΄σβήνετε΄΄ με το χυμό των λεμονιών.

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας.

Βάζετε δύο ποτήρια νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει.

Για να ΄΄δέσει΄΄ η σάλτσα μπορείτε να διαλύσετε ½ κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ σε λίγο άσπρο κρασί και να το ρίξετε στο κρέας.

Το αφήνετε λίγα λεπτά ακόμα να βράσει.

Το σερβίρετε με πατάτες πουρέ ή ρύζι πιλάφι.

 

i-live news


Εμφανίσεις: Loading....
* * * * * 1 Ψήφισε το Άρθρο



Σχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Travel - ΤαξίδιαTravel

Games - ΠαιχνίδιαΠαιχνίδια

Σχόλια




Το σχόλιό σας







Διαβάστε επίσης: