Μπαράζ εκπτώσεων ξεκινά την Τετάρτη

13 Ιουλίου, 2009

Ειδήσεις Ελλάδα:

news-summer-sales

Ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουλίου η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, με τους εμπόρους να προσπαθούν να προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές από τη μείωση των εσόδων.

Αν και οι προσφορές χαρακτηρίζονται δελεαστικές και ενδιαφέρουσες, οι καταναλωτές συνεχίζουν την έρευνα αγοράς ελπίζοντας ότι οι τιμές θα πέσουν ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, η πτώση του τζίρου τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες άγγιξε το 30%, γεγονός που σημαίνει ότι η αγοραστική κίνηση ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιχειρηματίες ξεκινούν με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 70%, σε μια προσπάθεια να «ξεπουλήσουν» το εμπόρευμα πριν τη μαζική έξοδο του Αυγούστου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή (ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ) προτρέπει το κοινό να περιορίσει τις αγορές του στα προϊόντα για τα οποία υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε έρευνα αγοράς, ενώ τους συμβουλεύει να μην επηρεαστούν από τις διαφημίσεις αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που συχνά οδηγούν σε άσκοπες αγορές και περιττά έξοδα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αντικαταστήσουν τα ελαττωματικά προϊόντα που αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός αν πρόκειται για προσφορά και το προϊόν είναι σε χαμηλή τιμή εξαιτίας των ελαττωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε είδος πρέπει να αναγράφονται δυο τιμές, μια που ίσχυε πριν τις εκπτώσεις και εκείνη που προκύπτει με το ποσοστό της έκπτωσης.

Σε περίπτωση πλασματικών εκπτώσεων ή ελαττωματικών προϊόντων, οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στο ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ. (τηλ. 210 – 38 03 116).

ΜΠΑΡΑΖ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΦΙΡΜΕΣ

Πολυκαταστήματα Attica: εκπτώσεις από 30% μέχρι 70%

Notos Galleries: εκπτώσεις από 30% μέχρι 60%

Habitat: εκπτώσεις από 20% μέχρι 40%

Folli – Follie: εκπτώσεις από 30% μέχρι 50%

Τσαντίλης: εκπτώσεις από 30% μέχρι 60%

Tous: εκπτώσεις από 20% μέχρι 50%

Massimo Dutti: εκπτώσεις από 50% και πάνω

Βάρδας: εκπτώσεις από 30% μέχρι 50%

Books Brothers: εκπτώσεις από 20% μέχρι 30%

Fnac: εκπτώσεις από 10% μέχρι 80%

Omnishop: εκπτώσεις μέχρι 50%

Public: εκπτώσεις από 10% μέχρι 50%

Nak: εκπτώσεις από 20% μέχρι 50%

Bally: εκπτώσεις από 20% μέχρι 50%

Notos Home: εκπτώσεις από 30% μέχρι 50%

Ηλεκτρονική Αθηνών: εκπτώσεις από 10% μέχρι 35%

Media Markt & Saturn: εκπτώσεις από 10% μέχρι 50%

Neoset: εκπτώσεις από 20% μέχρι 30%

Zara: εκπτώσεις από 30% μέχρι 70%


Εμφανίσεις: Loading....
*****1voteΣχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια
Το σχόλιό σαςΔιαβάστε επίσης: