Μετεγγραφές φοιτητών: νέες ρυθμίσεις από το υπουργείο Παιδείας

9 Ιουλίου, 2010

Ειδήσεις Ελλάδα:

Σε νέες ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής.

Ειδικότερα, με βάση τη σχετική τροπολογία:

1) Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

2) Δίνεται η δυνατότητα στα αδέλφια να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.

3) Προβλέπεται ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Αυτό θα συμβάλλει στην ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι νέες ρυθμίσεις σέβονται τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους και ενισχύουν τη σωστότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων χωρίς να θίγουν καμία κατηγορία μετεγγραφομένων.

Newslink


Εμφανίσεις: Loading....
**** 1voteΣχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια
Το σχόλιό σαςΔιαβάστε επίσης: