Χαμένοι πολιτισμοί που βρέθηκαν ή παραμένουν μυστήριο

9 Αυγούστου, 2009

Ειδήσεις Τεχνολογία:

news-lost-cities-found-or-notΗ Ατλαντίδα, η πόλη των Ίνκας, η χαμένη πόλη Ζ, αρχαίοι πολιτισμοί που εξαφανίστηκαν. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν, άλλοι παραμένουν ένα τεράστιο ερωτηματικό.

Μερικές από τις πιο αινιγματικές «πόλεις φαντάσματα» αποτελούν μέχρι σήμερα μυστήριο, όπως η χαμένη πόλη των «Ζ«, η οποία ονομάστηκε έτσι απο τον Βρετανό Αντισυνταγματάρχη Πέρσι Χάρισον Φόσετ, εξαφανισμένη για αιώνες στην Upper Xingu, περιοχή του Αμαζονίου. Ο ίδιος ο Φόσετ πέθανε στην προσπάθεια του να βρει τον χαμένο πολιτισμό.

Μυστήριο παραμένει μέχρι σήμερα και η εξαφάνηση της Ατλαντίδας, την οποία ο μύθος θέλει να βυθίστηκε από σεισμό και να βρίσκεται στα βάθη κάποιου ωκεανού. Οι θεωρίες για την τοποθεσία του χαμένου πολιτισμού είναι πολλές, όπως και φήμες πως εντοπίστηκε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην ίδια μοίρα δεν συγκαταλέγεται η πόλη Ubar, η οποία βρέθηκε με την βοήθεια εικόνων από δορυφόρους, κάπου στο Ομάν. Στις ανασκαφές που έγιναν ξεθάφτηκε η πόλη που άλλωτε ήταν κέντρο αγοράς και εμπορίου. Πάρομοια τύχη είχε και το Μάτσου Πίτσου που βρέθηκε από την αποστολή του Γέιλ, το 1911 και αναφέρεται ως η χαμένη πόλη των Ίνκας.

Για το i – live.gr Γ. Βαγγής


Εμφανίσεις: Loading....
*****2votesΣχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια
Το σχόλιό σαςΔιαβάστε επίσης: