ΑΣΕΠ: ξεκινά η απορρόφηση επιτυχόντων

25 Οκτωβρίου, 2010

Ειδήσεις Ελλάδα:

Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την απορρόφηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, με προϋπόθεση τα αποτελέσματά τους να εκδόθηκαν ως την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Αιτία στάθηκε ο μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες του υπουργείου Οικονομικών.

Η εγκύκλιος που εξέδωσαν τα υπουργεία αναφέρει τα εξής: «η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ το τρέχον έτος, αποφάσισε εντός του β” εξαμήνου του 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-2009».

Ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και οι 800 του υπουργείου Οικονομικών, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα προσωπικού.

Από την εγκύκλιο εξαιρούνται οι ΟΤΑ Α΄και Β” βαθμού, καθώς η απορρόφηση των διοριστέων θα ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2011.

Βάσει νόμου αναστέλλονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές, κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Για το i-live news

Newslink


Εμφανίσεις: Loading....
     0votesΣχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια
Το σχόλιό σαςΔιαβάστε επίσης: