Ο Αντρέα Μποτσέλι στο Ηρώδειο

7 Σεπτεμβρίου, 2010

Ειδήσεις Τέχνες:

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα εμφανιστεί σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21.00 , ο κορυφαίος τενόρος Αντρέα Μποτσέλι .

Ο κορυφαίος ιταλός τενόρος είναι προσκεκλημένος του Ιδρύματος Δράσης Κατά του Καρκίνου του Μαστού, υπέρ του οποίου θα διατεθούν και τα έσοδα τα συναυλίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στη συναυλία συμμετέχουν η διεθνούς φήμη Ελληνίδα υψίφωνος, Μυρτώ Παπαθανασίου , μαζί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μαρτσέλο Ρότα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά την έναρξη της συναυλίας θα ακουστεί για πρώτη φορά, το τραγούδι του συνθέτη Πιερπάολο Γκερίνι «For a New Sun», που είναι γραμμένο ειδικά για το Ίδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Ο Αντρέα Μποτσέλι γεννήθηκε στην Τοσκάνη στις 22 Σεπτεμβρίου του 1958 και μεγάλωσε στην οικογενειακή φάρμα στο Lajatico της Πίζα. Ανακάλυψε τη δύναμη της φωνής του από νωρίς και μέσα από συστηματική προσπάθεια κατάφερε να αναδειχθεί ως «ο μοντέρνος και συγχρόνως παραδοσιακός τενόρος», όπως θέλει να αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του.

Από ενδιαφέρον για τις ανθρωπιστικές επιστήμες σπούδασε νομικά. Αφού άσκησε όμως για ένα χρόνο τη δικηγορία, την εγκατέλειψε οριστικά και αφιερώθηκε στη μουσική και στο τραγούδι.

Το 1970 απόλαυσε την πρώτη του επιτυχία σ’ ένα διαγωνισμό τραγουδιού, εκτελώντας το «O sole mio».

Σημειώνεται πως τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Newslink


Εμφανίσεις: Loading....
     0votesΣχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια
Το σχόλιό σαςΔιαβάστε επίσης: