Το Μουσείο της Ακρόπολης στο Διαδίκτυο

16 Ιουνίου, 2009

Ειδήσεις Τέχνες:

news-akropolis-museum-internetΤη λειτουργία της ξεκίνησε τη Δευτέρα η ιστοσελίδα του Μουσείου της Ακρόπολης, μέσω της οποίας οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου.

Στην ιστοσελίδα περιγράφονται τα κυριότερα ιστορικά στοιχεία και παρουσιάζεται η πολιτιστική κληρονομιά δυόμιση χιλιάδων χρόνων, από την αρχαϊκή περίοδο μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά, η περιήγηση πραγματοποιείται μέσα από έξι θεματικές ενότητες που καλύπτουν τις ακόλουθες ενότητες:

1) Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κ.λπ.)

2) Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κ.λπ.)

3) Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

4) Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κ.λπ.)

5) Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)

6) Τα εισιτήρια

Αναφορικά με την τελευταία θεματική ενότητα, αξίζει να αναφερθεί ότι  εφαρμόζεται, για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο, το σύστημα του e-ticketing.

Αυτή η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, που κοστίζουν ένα ευρώ, μέσω του Διαδικτύου.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing.

Σημειώνεται ότι ήδη εξαντλήθηκαν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια για την Κυριακή αλλά και μεγάλος αριθμός εισιτηρίων για τη Δευτέρα.

Το εισιτήριο θα κοστίζει ένα ευρώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ από το 2010 η τιμή του θα ανέλθει στα πέντε ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα καταστεί μια μοναδική στέγη του πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, επισήμανε ότι ο ξένος Τύπος αναφέρεται θετικά στο γεγονός «ρίχνοντας φώς πάνω στην Ελλάδα, πάνω στην Ακρόπολη και πάνω στα αριστουργήματα του Μουσείου».

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα ο υπουργός πολιτισμού αναφερόμενος στα εγκαίνια του μουσείου στις 20 Ιουνίου, η αποκάλυψη των εκθεμάτων θα γίνει με καλλιτεχνικό τρόπο, ενώ στο επίκεντρο της βραδιάς θα βρεθούν οι νέες τεχνολογίες που θα προβάλλουν τα εκθέματα και την ιστορία του μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.theacropolismuseum.gr


Εμφανίσεις: Loading....
     0votesΣχετικά άρθραΣχετικά άρθρα

Σχόλια
Το σχόλιό σαςΔιαβάστε επίσης: